Followers

Monday, May 23, 2011

"cerita hati....."

salam sumenye....aku konfius ngan status aku skang nie...samada aku happy @ tdk....
ntah la.......
tatkala aku happy kat cni,aku terfkir sejenak....
adkh fmly aku kat kg tuh happy.....?????
tnggungjwb aku besar sbg seorg ank lelaki.....
aku xnk tgk fmly aku sntiasa di lamun mslh...
tu ape yg aku nk lakukan...tp...
aku xmmpu nk lakukan seorg....
aku memerlukan bantuan untuk mmbantu aku...
tp smpi bile aku nk memerlukn bantuan org....
lama kelamaan,aku kene berdiri ats kaki aku sndri...

aku tanam dlm diri aku,aku mmpu mendorong fmly aku ke arah kebhagiaan...
yeee...mmg aku xnafi kn...rmai org d luar sane iri hati ngan fmly aku...
aku xtau ape mslh diowg sbnar nye.....
stiap kali aku teringt fmly aku kat kg,air mte aku mngalir....
mengenangkn ape yg blaku skang kat fmly aku...
yeahhh,mmg aku redo nie adlh dugaan bg fmly aku...tp aku bngga ngan mak ayh aku....
diowg cekal dan tabah dengan dugaan yg dtg....
lpas 1,1 mslh yg dtg.....

xpe lah ayh...xpe lah mak...biar la org luar nk kate ape pon....
alim akn betolkn semua keadaan....
alim yakin,1 hari nnt fmly kt akn dpt kebhagiaan tuh...
luahan doa mak ayh stiap hari akn d makbulkn tuhan,,,,
insyaallah....


I love my fmly........

Sunday, May 22, 2011

" Ajaibnya Tangan Ibu "

Ketika kita lapar...tangan ibu yang menyuap,
Ketika kita haus...tangan ibu yang memberi minuman,
Ketika kita menangis...tangan ibu yang mengesat air mata,
Ketika kita gembira...tangan ibu yang menadah Syukur,memeluk kita erat dengan deraian air mata bahagia,
Ketika kita mengantuk...tangan ibu yang dodoikan dengan penuh kasih sayang,
Ketika kita mandi...tangan ibu yang meratakan air ke seluruh badan,membersihkan segala kekotoran, 
Ketika kita dilanda masalah...tangan ibu yang membelai duka sambil berkata:Sabar nak, Sabar ye sayang.

Namun,

Ketika ibu sudah tua & kelaparan...tiada tangan dari anak yang menyuap,
Dengan tangan yang menggeletar, ibu suap sendiri makanan ke mulut dengan linangan air mata,
Ketika ibu sakit...di mana tangan anak yang ibu harapkan dapat merawat kesakitan ibu?
Ketika nyawa ibu terpisah dari jasad...
Ketika jenazah ibu nak dimandikan...
di mana tangan anak yang ibu harapkan untuk menyirami jenazah ibu buat kali yang terakhir.
Tangan ibu, tangan ajaib...
Sentuhan ibu, sentuhan kasih...
Boleh membawa ke Syurga Firdausi...
Ciumlah tangan ibu,
Sebelum ibu pergi bertemu Illahi & takkan kembali lagi...


p/s : mak,alim nk mntak maaf klu alim ad wat slh....alim syg kat mak....

" Aishiteru "


Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…


Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan


walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru


hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..

banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

video


p/s : kembali lah kepadaku sayang.....sy memerlukan awk....

Monday, May 9, 2011

Aku dh 22.....



salam sume...hari nie aku nk kongsi cite psal besday aku...huhuhu....org pertama yg wish kat aku secara direct adlh my mum n my dad....happy sgt bile kedua ibu bapa aku wish....secare kebetulan besday aku same ngan hari ibu.....so,aku pon wish happy mother day...mak aku trus nangis...huhuhu...terharu agak nye...yek la kn,ank jantan sowg...hahhahaha....love my mum.....

so.....pada 08052011,aku dpt msj dr mmbe baik aku...die ajak kuar....scare tbe2 lak kn...terkejut gak aku...aku pon accept la nk kuar ngan die....tup2,die dtg nek honda civic ferio die dok paking kat lobby kondo aku...huhhu...tu la die si felyiena atau nme sbnar die falihin...huhuhuhu....sanggup die dtg jauh2 smate2 nk bwk aku kuar mkn....then,die ckp nk jmput mmbe baik lg sowg...aku cube la teka spe die...ternyata tekaan aku betol...yg sowg lg ank wak rasip iaitu eina...hahah...tp xlengkap perjumpaan kitowg...biase ad 4 owg....urmmmm...sedih jep...beah xdpt join kitowg sbb die ad kat Muadzam utk meneruskan peperangan die...hahahha......'

aku xd pic2 besday la nk upload....thanks la sbb bace yek...

ad lg cite nye....xhbs lg.....ari nie 09052011 aku g keje kat area KL....hampeh...bdn penat giler.....dak ofis aku dok tnye aku nk balik ofis bile...aku plik gak die tnye....aku pk ad keje la kn nk kene buat....huh...aku cpt2 hbs kn keje dengan semangat yg tnggi utk balik ke ofis.....hareemmmmm....selang 10 minit aku dok ofis,tbe2 lampu ofis di padam kn....aku d ajak untk ke ruang mkn ofis....terkejut gile babeng tbe2 ad kek yg dh di nyalakan lilin...hahah...terharu...nk nangis xleh...huhuhu....thanks kat dak2 ofis n my bos....nk tau hadiah ape yg aku dpt.....jeng3.....sekuntum bunga....bunga ape aku xtau la....dlm seumur hdup aku,bru nie la first time aku dpt bunga...hahahha...klako pon ad....tu la die kn...gelagat....

penat la nk taip pnjang2....stop dulu la ea....next time cite lg....salam sume....